SESIUNE DE FORMARE A PROFESORILOR LA GIURGIU

Sesiunea de formare a 16 profesori numită CUM FORMĂM COMPETENȚELE SOCIALE ȘI CIVICE PRIN TEATRU a avut loc la Giurgiu, pe 24 și 25 octombrie 2022.

În aceste două zile, formatorii Ioana Cordoș-Pană și Cristian Constantin, alături de coordonatoarea Mihaela Murgoci, au pus accentul pe folosirea pachetelor de resurse educaționale create în Activitatea 3 și testate în Activitatea 5, pe metode și instrumente, dar și pe conștientizarea importanței educației civice și a celei pentru democrație în formarea viitorilor cetățeni implicați și responsabili.

Ioana Cordoș-Pană, formator în domeniul educației preuniversitare, a mărturisit, după cele două zile, că a avut marea bucurie să descopere la Giurgiu un grup de profesori dedicați profesiei lor și dornici de a-și dezvolta abilitățile socio-emoționale și de a descoperi metode nonformale pentru a dezvolta aceste abilități elevilor lor. A fost inspirațional să vadă cum cele 16 cadre didactice au colaborat cu mintea și inima deschise și s-au implicat în activitățile cursului și se simte onorată că le-a putut fi alături în această călătorie de învățare.

Sesiunile din cele două zile de formare au fost interactive, cu numeroase joculețe educaționale, exerciții de teatru care au avut mare succes și discuții ghidate, numai bune de dus la clasă.

Ultima parte, cea dedicată campaniei de advocacy a fost lucrată cu multă dăruire de către participanți, de la identificarea problemelor și până la schițarea ei.

Așteptăm cu interes campaniile de advocacy ce urmează să fie coordonate de către acești profesori în comunitățile lor, împreună cu elevi și părinți dornici să rezolve din problemele cu care se confruntă. Vă ținem la curent!