Dezbaterea Educație și implicare civică în rândul elevilor

Ne-am adunat pe 10 Aprilie 2023 în București, la Hotel Minerva, pentru a dezbate pe tema “Educație și implicare civică în rândul elevilor“, în cadrul evenimentului de închidere al proiectului nostru.

La întâlnire au participat profesori, liceeni, reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale și lucrători de tineret.

Cu această ocazie au fost prezentate o parte din rezultatele proiectului și au fost distribuite cele două volume recent publicate.

În cadrul evenimentului a fost pus în discuție rolul educației civice în formarea unor viitori cetățeni responsabili. Ideea dezbaterii a plecat de la liceenii care au participat la activitățile din proiect și dorința acestora de a cunoaște mai bine mecanismele și instrumentele democratice. 

Prezența liceenilor a fost foarte valoroasă pentru dezbatere, oferind din contextul de la clasă și nevoile generației actuale. Profesorii prezenți au avut de asemenea intervenții prețioase, iar restul participanților au completat cu experiența și expertiza acestora pe subiect.

Ne-am notat idei pe care ne dorim să le transformăm cât de curând în proiecte noi, în ceva palpabil. Ne dorim să strângem împreună actori care să aducă mai aproape de liceeni implicarea civică și socială de care este atât de mare nevoie.