Campaniile de advocacy în școli

Cu bucurie și recunoștință vă spunem că, pe final de proiect, profesori, elevi și părinți încă se implică activ în Activitatea 6 –  ”Organizarea unei campanii de implicare cetățenească – advocacy”.

În urma formărilor cu profesorii de la Giurgiu, Mizil și București, elevii au propus probleme ce privesc școala, probleme pe care ei doresc să le rezolve – prin vot și-au ales tema de campanie de implicare cetățenească – advocacy, câte una pentru fiecare școală.

Etapele pe care elevii le-au parcurs împreună cu profesorii implicați în proiect sunt: identificarea problemei/nevoii în comunitate (școală, localitate) – copiii au propus mai multe probleme, au discutat fiecare în parte și au votat tema campaniei; Constituirea echipei și impărțirea sarcinilor în echipă; Calendarul campaniei; Derularea campaniei în școală – echipa campaniei a prezentat ideile campaniei și în școala/liceul în care învață; Derularea campaniei în comunitate.

Rezultatele acestei activități ne bucură și ne fac să sperăm că acesta este doar începutul unor numeroase campanii realizate de elevi, urmărind binele în cadrul școlii și al comunității din care fac parte.

Vă prezentăm în imagini câteva dintre inițiativele elevilor, de la proiecte Erasmus în școala lor și ateliere magice pentru recreere, distracție și învățare, până la un microbuz mai mare care să rezolve problema transportului elevilor până la școală.